Oppskrift på Pizza med kjøttdeig
10

Pizza med kjøttdeig

(180)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

pizzabunn:

½ pakkegjær
1 desilitervann
3 spiseskjeolje
1 teskjesalt
8 desiliterhvetemel

Pizzafyll:

300 gramkjøttdeig
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkhakket løk
2 stkhakkede hvitløksfedd
400 gramhermetiske tomater
2 spiseskjetomatpuré
1 teskjesalt
½ spiseskjesukker
½ teskjepepper
1 desilitervann
1 desiliterbasilikumblader
300 gramTINE Revet Ost Original eller annen god gulost

På toppen:

2 desilitersorte oliven
1 desiliterbasilikumblader

Slik gjør du det

    pizzabunn:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør i mel til du får en smidig deig. La deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  3. pizzafyll:

  4. Brun kjøttdeigen i smør på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, sukker, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
  5. Kjevle deigen tynt ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss over pizzaost. Stek pizzaen i ca. 25 minuttter.
  6. på toppen:

  7. Svart oliven uten sten setter ekstra karakter på pizzaen. Legg dem på pizzaen mot slutten av steketiden. Server med dryss av friske basilikumblader og gjerne hjemmelaget hvitløksdressing

Tips:

Med ferdig NÅ Pizzabunn lager du pizza enda raskere.

Kommentarer

Produkter i oppskriften