Oppskrift på pai med sommersmak
0

Pai med sommersmak

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

Hjemmelaget paibunn

3 ½ desiliterhvetemel
150 gramTINE Meierismør
3 spiseskjekaldt vann

Fyll

3 stkegg
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ teskjesalt
¼ spiseskjepepper
150 gramNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul eller annen godt modnet ost
¼ teskjekajennepepper

Salat

Littblandet, grønn salat
1 kurvfriske jordbær
600 gramspekeskinke
1 buntasparges (topper)
1 spiseskjeolivenolje
¼ teskjesalt
Littpepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
  2. Med NÅ Paibunn

  3. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  4. Hjemmelaget paibunn

  5. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
  6. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
  7. Fyll

  8. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
  9. Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.
  10. Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.
  11. Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.

Tips:

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Kommentarer

Produkter i oppskriften