Pai med sommersmak

Pai med sommersmak

0
20
Enkel80 min
Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

Hjemmelaget paibunn

Fyll

Salat

  • 1 pose
    blandet, grønn salat
  • 1 kurv
    friske jordbær
  • 600 g
    spekeskinke
  • 1 bunt
    asparges (topper)
  • 1 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.

Med NÅ Paibunn

  1. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

  1. 3

    Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. 4

    Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

  1. 5

    Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.

  2. 6

    Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.

  3. 7

    Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.

  4. 8

    Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.

Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Del denne oppskriften: