Oppskrift på pai med sommersmak, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai med sommersmak

Ostepai toppet med spekeskinke, jordbær og aspargestopper. Oppskriften holder til ca. 4-6 porsjoner.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.

Med NÅ Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter.
    Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

  1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

  1. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.

  2. Visp melk og egg sammen med salt og pepper. Fordel osten i paiskallet og hell over eggeblandingen.

  3. Stek paien i midtre del av ovnen i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg.

  4. Avkjøl paien litt. Bland olje, salt og pepper og risle over salaten som serveres på toppen av paien.

Lignende oppskrifter