Pai med skinke og frukt

Pai med skinke og frukt

0
7
Enkel75 min
Oppskrift på nydelig ostepai, hvor tynne spekeskinkeskiver, salat og plommer legges på ved servering. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Pai passer godt til middag, i lunsjboksen eller som lørdagskos.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Paifyll

Servering

  • 200 g
    tynne skiver spekeskinke
  • 1 stk
    ruccola eller annen god salat
  • 3 stk
    plommer

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Paifyll

  1. 7

    Legg den revne osten i paiskallet. Pisk sammen egg og melk i en bolle. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over osten.

  2. 8

    Stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter. Stek til fyllet er stivnet.

  3. 9

    Server paien med skinkeskiver, salat og modne plommer delt i båter. Paien kan serveres både varm og kald.

Tips

Du kan også lage paien med andre frukter, som ferske fiken, pærer eller aprikos.

Del denne oppskriften: