Oppskrift på Pai med skinke og blåmuggost, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai med skinke og blåmuggost

Oppskrift på pai med blåmuggost og røkt skinke. Spar tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Paiform, ca. 26 cm
TIPS!: Blåmuggosten gir en fyldig smak, men den kan være litt salt, så vær forsiktig når du salter. Du kan også bruke vanlig revet gulost istedenfor blåmuggost.

Slik gjør du

Nå Paibunn:

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn:

  1. Til denne oppskriften på pai trenger du en paiform på ca. 26 cm i diameter.

  2. Bland smør, mel og vann til en deig raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg. Sett stekeovnen på 225 °C.

  3. Pakk deigen inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk deigen med gaffel.

  4. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll:

  1. Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg. Vask purre godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk, finsnitter du den. Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.

  2. Stek midt i ovnen i 200 °C i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.

Tilbehør:

  1. Pynt paien med basilikumblader og server med cherrytomater.

Lignende oppskrifter