Oppskrift på Pai med fetaost
0

Pai med fetaost

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 26 cm

Ingredienser

Paibunn:

150 gramTINE Meierismør
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann

Paifyll:

400 gramkjøttdeig
1 stkrødløk, finhakket
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 teskjesalt
½ teskjepepper malt
½ desiliterchilisaus
1 feddhvitløk, finhakket
½ desiliterbasilikumblader, finhakket
150 gramfetaost
12 stkcherrytomater

Slik gjør du det

    paibunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.
  2. Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

    Tips:

    Vil du gjør det mer lettvint, kan du bruke NÅ Paibunn

  3. paifyll:

  4. Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.
  5. Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.

Tips:

Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften