Oppskrift på Pai med fetaost

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai med fetaost

En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    paiform, 26 cm
TIPS!: Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.

Slik gjør du

paibunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.

  2. Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

    Vil du gjør det mer lettvint, kan du bruke NÅ Paibunn

paifyll:

  1. Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.

  2. Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.

Lignende oppskrifter