Pai-a-la-Jarlsberg
0

Pai à la Jarlsberg®

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Fyll:

200 gramkokt skinke
1 desiliterJarlsberg® Revet
3 stkegg
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original (evt. TINE Lett Crème Fraîche)
1 desiliterTINE Matfløte
2 spiseskjefinhakkede urter (f.eks. persille, estragon eller timian)
2 teskjenykvernet sort pepper
½ teskjesalt
¼ teskjerevet muskat

Slik gjør du det

  1. Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.
  3. Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle. Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper. Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.
  4. Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.

Tips:

En god salat, godt brød og rosévin passer utmerket til ostepai.

Kommentarer

Produkter i oppskriften