Pai-a-la-Jarlsberg

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai à la Jarlsberg®

Pai er alltid hyggelig å få servert. Og det passer både som lunsjrett, enkel middag eller når du vil servere noe ekstra godt til kvelds. Med den ferdige paibunnen går det ekstra raskt og enkelt å lage denne ostepaien.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: En god salat, godt brød og rosévin passer utmerket til ostepai.

Slik gjør du

  1. Du trenger en pai- eller springform med løs kant 24 - 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen med deig kjølig i ca. 15 minutter. Bunnen trenger ikke å forsteke.

  3. Bland skinketerninger, ost, Crème Fraîche og fløte i en bolle.
    Smak til med hakkede krydderurter, muskat, salt og pepper.
    Hell røren i paiskallet. Stek til overflaten blir gyllen, ca. 20 minutter.

  4. Rist litt på formen og kjenn om den har satt seg. Øk eventuelt steketiden litt til den er ferdig. Avkjøl paien litt før du serverer så blir det enklere å dele i porsjonsstykker.

Lignende oppskrifter