Oppskrift på Italiensk salamipai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Italiensk salamipai

I denne oppskriften på italiensk salamipai smelter smakene fra Middelhavet sammen - pesto, salami, og god ost. Paien er suveren når du skal ha selskap, og den er like god til en buffet som til middag eller lunsj. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men hvis du ønsker å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dersom du ønsker mer smak på paien, bruk gjerne en vellagret ost

Slik gjør du

Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.

  2. Bland egg, kesam, revet ost, salami, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp.

  3. Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner i ca 35 minutter.

  4. Server paien med tynne skiver salami og salatblader.

Lignende oppskrifter