Italiensk salamipai

Italiensk salamipai

1
16
Enkel90 min
I denne oppskriften på italiensk salamipai smelter smakene fra Middelhavet sammen - pesto, salami, og god ost. Paien er suveren når du skal ha selskap, og den er like god til en buffet som til middag eller lunsj. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men hvis du ønsker å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ferdig paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Fyll

Pynt

  • 10 stk
    tynne skiver salami

Slik gjør du det

  1. 1

    Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. 2

    Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.

  2. 3

    Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. 4

    Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. 5

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. 6

    Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. 7

    Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.

  2. 8

    Bland egg, kesam, revet ost, salami, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp.

  3. 9

    Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner i ca 35 minutter.

  4. 10

    Server paien med tynne skiver salami og salatblader.

Tips

Dersom du ønsker mer smak på paien, bruk gjerne en vellagret ost

Del denne oppskriften: