Oppskrift på Italiensk salamipai
0

Italiensk salamipai

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften på italiensk salamipai smelter smakene fra Middelhavet sammen - pesto, salami, og god ost. Paien er suveren når du skal ha selskap, og den er like god til en buffet som til middag eller lunsj. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men hvis du ønsker å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

2 desiliterhvetemel
1 desilitergrovbakstmel
125 gramTINE Meierismør
3 spiseskjevann

Fyll

20 stksorte oliven
10 stkcherrytomater
100 gramsalami
3 stkegg
2 desiliterKesam® Mager eller kesam original
1 desiliterTINE Revet Ost Original
4 spiseskjetomatpesto (rød pesto)
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Pynt

10 stktynne skiver salami

Slik gjør du det

    Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 24 cm i diameter.
  4. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
  5. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen, og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 225 °C.
  7. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  8. Fyll

  9. Del tomater i to. Strimle eller skjær salami i terninger.
  10. Bland egg, kesam, revet ost, salami, pesto, salt og pepper, og hell fyllet i paiskallet. Legg i oliven og tomater med snittflaten opp.
  11. Stek paien på nederste rille i ovnen til den får fin farge og stivner i ca 35 minutter.
  12. Server paien med tynne skiver salami og salatblader.

Tips:

Dersom du ønsker mer smak på paien, bruk gjerne en vellagret ost

Kommentarer

Produkter i oppskriften