Oppskrift på Italiensk pizzabunn
6

Italiensk pizzabunn

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du den beste oppskriften på hjemmelaget italiensk pizzadeig. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 desiliterpizzamel type "00", eller hvetemel
1 teskjesalt
25 gramgjær
3 desilitervann
3 spiseskjeolivenolje

Slik gjør du det

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
  3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
  4. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
  5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på ønsket fyll, f.eks. tomatsaus og ost, og stek i ovnen i 8-10 minutter.

    Tips:

    Stek gjerne pizzaen på en pizzastein som du legger i ovnen slik at den varmes opp og gir ekstra bra varme.

Tips:

Lag gjerne dobbelt størrelse og rull ut mange bunner når du først er i gang. Du kan halvsteke dem og fryse til senere.

Kommentarer