Oppskrift på hvit pizza med Jarlsberg®
0

Hvit pizza med Jarlsberg®

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizza

6 desiliterhvetemel
1 teskjesalt
25 gramgjær
3 desilitervann
3 spiseskjeolivenolje

Fyll

1 desiliterTINE Crème Fraîche Original
200 gramJarlsberg® Original
4 spiseskjefersk timian
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
100 gramserranoskinke
1 stkpære
½ stklime

Slik gjør du det

  1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
  3. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
  4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
  5. Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.
  6. Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.
  7. Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften