Hvit pizza med Jarlsberg®

Hvit pizza med Jarlsberg®

2
48
Enkel140 min
Oppskrift på fire minipizzaer med tynn bunn toppet med Jarlsberg®, crème fraîche, serranoskinke, pære og timian.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizza

  • 6 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    salt
  • 25 g
    gjær
  • 3 dl
    vann
  • 3 ss
    olivenolje

Fyll

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjæren i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.

  2. 2

    Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.

  3. 3

    Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.

  4. 4

    Ha deigen ut på et melet bord og del i 4 emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.

  5. 5

    Sett ovnen på 250 °C. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner.

  6. 6

    Bland sammen crème fraîche, Jarlsberg® og grovhakket timian. Smak til med salt og pepper og fordel utover bunnen. Topp med pære delt i skiver.

  7. 7

    Stek i midten av ovnen i 8-10 minutter. Legg på ferske skiver av skinke ved servering.

Del denne oppskriften: