Oppskrift på Pai med grønt
0

Grønnsakspai

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

PAIBUNN

2 desiliterhvetemel
1 desilitersammalt hvete, fin
100 gramTINE Økologisk Meierismør
1 desiliterTINE Økologisk Lettrømme
1 spiseskjekaldt vann

FYLL

2 stkegg
1 desiliterTINE Økologisk Lettrømme
2 desiliterTINE Økologisk Kremfløte
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desiliterrevet Norvegia® Økologisk
1 stkløk
5 stkvårløk
3 stkgulrøtter
1 stkrødløk

TIL SERVERING

4 kvistoregano
4 desilitersmåbladet salatblanding

Slik gjør du det

  1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en rund paiform på ca. 24 centimeter i diameter eller en rektangulær form på ?? x ?? cm med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.
  3. Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen
  4. Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.

    Tips:

    Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.

  5. Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.

Tips:

Har du dårlig tid kan du bruke NÅ® Paibunn.

Kommentarer

Produkter i oppskriften