Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grønnsakspai

En deilig kremet pai med rømme og fløte gjør stas på de økologiske grønnsakene og metter mange på en gang.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Har du dårlig tid kan du bruke NÅ® Paibunn.

Slik gjør du

  1. Kjør mel og smør til finsmulet i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør inn rømme og vann til en jevn deig. Pakk deigen i plast og la hvile kjølig i minst 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Kjevle ut deigen tynt og kle en rund paiform på ca. 24 centimeter i diameter eller en rektangulær form på ?? x ?? cm med deigen. Prikk bunnen med en gaffel.

  3. Pisk sammen egg, rømme, kremfløte, salt og pepper til en glatt røre. Vend inn revet ost og hell blandingen i formen

  4. Del løk i ringer, vårløk og gulrøtter på langs, bruke hele grønnsaken fra rot til stilk, og rødløk i tynne båter. Fordel grønnsakene utover paien og stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til paien har satt seg.

    Ønsker du mer mat i paien, kan du tilsette skinke eller servere den med spekeskinke på toppen.

  5. Avkjøl noe og ha på oregano og småbladet salat før servering.

Lignende oppskrifter