Oppskrift på Grønn Pai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grønn pai

Dette er en enkel oppskrift på en grønn pai, som er god alene eller med røkt fisk eller kjøtt ved siden av. Pai er fint å severe både til lunsj og middag, eller når du får venner på besøk. Det er enkelt å lage pai fra bunnen av, men ønsker du å spare tid i en travel hverdag, kan du bruke fersk ferdig paibunn fra Nå.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: For at paibunnen skal holde seg bedre når du steker den, kan du sette formen kledd med paibunn i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den.

Slik gjør du

Nå paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 225 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.

  3. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.

  4. Sett stekeovnen på 225 °C.

  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.

Fyll

  1. Forvell aspargesen, det vil si kok raskt opp i rikelig vann og avkjøl i kaldt vann. Skjær paprika og hvitløk i biter. Surr spinat, paprika og hakket hvitløk i en panne, til spinaten har falt sammen.

  2. Bland sammen eggene med fløte, salt og pepper. Dryss den revne osten på deigen i paiformen. Fordel paprika, spinat og aspages over, og hell til siste over eggeblandingen.

  3. Stek paien i nedre del av ovnen ved 225 °C i ca 25 minutter til paien er ferdig, og eggestanden har satt seg.

Lignende oppskrifter