Oppskrift på Frittata med poteter, bacon og tomat
0

Frittata med bacon, poteter og tomat

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Frittata betyr ”stekt” på italiensk, og retten kan ligne på en pai uten bunn. Frittata kan fylles med mye forskjellig, men prøv denne gode varianten med bacon, potet, løk og tomat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 grambaconskiver, i strimler
1 stkgul løk, i skiver
6 stkmellomstore poteter, kokte i skiver
6 stkegg
½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 stktomater, i skiver
2 desiliterTINE Revet Ost Original, eller en annen variant

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Stek bacon i en varm stekepanne. Tilsett løk og potetskiver, og surr videre i et par minutter.

    Tips:

    Bruk ev. poteter fra gårsdagens middag.

  3. Pisk sammen egg og melk. Krydre med salt og pepper.
  4. Hell eggeblandingen over i stekepannen, og varm opp over middels varme til det begynner å stivne i kantene.
  5. Fordel tomatene oppå fritataen og dryss over ost. Sett pannen i ovn i 10 minutter, eller til osten har pen farge og frittataen er stiv. Server.

Tips:

Bruk en stekepanne som tåler høy ovnsvarme da pannen etterpå skal settes inn i ovn. En frisk salat og godt brød hører med.

 

Kommentarer

Produkter i oppskriften