Oppskrift på Fargerik pai med krepsehaler og mango
0

Fargerik pai med krepsehaler og mango

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på pai med spennende ingredienser som krepsehaler, mango, cherrytomater, purre, kremost og creme fraiche. Overrask hele familien på lørdag med en fargerik, lettvint og god pai.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 desiliterhvetemel
125 gramkaldt TINE Meierismør
3 spiseskjevann

Fyll

½ stkpurre (den hvite delen)
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Servering

200 gramkrepsehaler
5 stkcherrytomater
1 stkmoden mango
50 gramvalgfri salat

Slik gjør du det

    Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Sett formen kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
  4. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
  5. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 200 °C.
  7. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta den ut og avkjøl.
  8. Skyll og hakk purren fint. Bland purre, kremost og creme fraiche. Ha i salt og pepper.
  9. Fordel kremostblandingen i det avkjølte paiskallet. La vannet renne av krepsehalene. Del tomatene i to, og del mango i biter. Fordel krepsehalene, tomatene og mango oppå blandingen i paiskallet. Pynt med salat ved servering.

Tips:

Hvis du setter formen kledd med paideig i kjøleskapet eller fryseren en stund før du fyller den, vil den lettere holde fasongen når den stekes.

Kommentarer

Produkter i oppskriften