Aspargespai

Aspargespai

1
13
Enkel45 min
En kjapp og deilig kjøttfri pai med bakt asparges, Crème Fraîche og hvitløkssmør løfter dagen. Perfekt til meet free monday!

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

  • 1 dl
    pinjekjerner
  • 100 g
    ruccola

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 °C. Skrell asparges og knekk av den nederste delen ved behov.

  2. 2

    Legg asparges i en ildfast form og legg på smør. Finhakk hvitløk og dryss over med revet sitronskall, salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 10 minutter.

  3. 3

    Rull paideig ut på et stekebrett, brett kantene dobbelt, prikk med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.

  4. 4

    Bre Crème Fraîche utover den forstekte paideigen og strø på ost, fordel asparges med hvitløksmør over. Stek i ovnen til gyllen, ca. 10 minutter.

    Tips

    Pensler du kanten med et sammenvispet egg får den en fin og gyllen farge.

  5. 5

    Rist pinjekjernene i en tørr panne og dryss over ved servering sammen med rucola.

Tips

Det går naturligvis helt fint å lage din egen paideig, bare husk å beregne litt bedre tid. Lag den gjerne grov med sammalt mel for en enda sunnere variant.

Del denne oppskriften: