Oppskrift på Tortellini bolognese
0

Tortellini bolognese

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på middag med inspirasjon fra det italienske kjøkken. Tortellini med kjøttdeig, sopp, gulrot, løk og hvitløk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramtortellini med kjøtt
200 gramkjøttdeig
2 spiseskjeolivenolje til steking
1 stkgulrot
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
100 gramsjampinjong
1 desilitergrønnsaksbuljong (evt vann tilsatt buljong)
½ desilitertomatpuré
½ teskjepepper
1 teskjeoregano
4 spiseskjeparmesan

Slik gjør du det

  1. Kok tortellini etter anvisningen på pakken. Når den er ferdigkokt, heller du av vannet i et dørslag.
  2. Stek kjøttdeig i olje i en middels varm stekepanne til den er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Legg kjøttdeigen på et kjøkkenpapir og la den renne av.
  3. Vask og skjær gulrot og løk i like store biter. Skrell og finhakk hvitløk. Stek gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i stekepanna til de blir myke, ca. 5 minutter.
  4. Skjær sjampinjong i biter. Ha kjøttdeigen tilbake i panna og rør inn sopp, grønnsakskraft, tomatpuré, pepper og oregano. Kok under omrøring i 5–10 minutter. Server tortellini med kjøttsaus og revet parmesan.

Tips:

Revet parmesan er nydelig på pasta.

Kommentarer