Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt ris med skinke og egg

Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester fra gårsdagens middag på. Vi bruker strimlet skinke og gulrøtter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Frossen amerikansk blanding passer ypperlig i stekt ris.

Slik gjør du

  1. Hvis du ikke bruker risrester fra tidligere, må du koke ris som anvist på pakken. I mellomtiden skreller du gulrot og skjærer dem i jevnstore strimler. Visp egg lett sammen.

  2. Varm olje i en wok- eller stekepanne og tilsett gulrot og hvitløk. La det surre til det blir blankt. Sil deretter fra vannet fra risen og ha ris og strimlet skinke i pannen.

  3. Lag en grop i midten av pannen og hell i vispet egg. La eggeblandingen stivne noe før du mikser den godt sammen med ris og gulrot. Smak gjerne til med fiskesaus, salt og pepper.

Lignende oppskrifter