Oppskrift på Spaghetti med kjøttboller

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spaghetti med kjøttboller

Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.

Slik gjør du

Pastasaus:

  1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.

  2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.

Kjøttboller:

  1. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.

    Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

  2. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.

Spagetti:

  1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken.

    Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.

Lignende oppskrifter