Oppskrift på Spaghetti med kjøttboller
8

Spaghetti med kjøttboller

(73)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvem kan vel motstå hjemmetrillede kjøttboller servert med spagetti og en herlig pastasaus?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pastasaus:

1 stkløk
1 spiseskjeolivenolje
1 stkhvitløksfedd
1 bokshermetiske tomater à 400 g
1 desilitervann
2 spiseskjeoreganokrydder, ev. frisk hakket oregano
1 stkgrønnsakbuljongterning
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjesukker (kan sløyfes)

Kjøttboller:

400 gramkjøttdeig eller karbonadedeig
1 stkegg
100 gramparmesan
2 stkhvitløksfedd
¼ teskjeoreganokrydder
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeolivenolje (gjerne blandet med smør) til steking

spagetti:

400 gramukokt spagetti

Slik gjør du det

    Pastasaus:

  1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
  2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
  3. Kjøttboller:

  4. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.

    Tips:

    Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

  5. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
  6. Spagetti:

  7. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. Server nykokt spagetti med kjøttboller og pastasaus. Revet parmesan smaker alltid godt på.

Tips:

Du kan fint erstatte kjøttdeigen med samme mengde kyllingkjøttdeig.

Kommentarer