Spaghetti Carbonara med brokkoli

Spaghetti Carbonara med brokkoli

21
115
Enkel20 min
Spaghetti carbonara er et godt middagstips. Lager du pasta carbonara med grønnsaker og fullkornspasta blir det raskt en sunn pasta carbonara.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    spaghetti , gjerne fullkornspasta
  • 1 bunt
    brokkoli i små buketter

Carbonara-saus

  • 200 g
    bacon i terninger
  • 1 stk
    løk
  • 3 stk
    egg
  • 1 dl
  • 2 dl
    parmesan evt. annen ekstra vellagret ost
  • ½ ts
    nykvernet pepper

Dryss

  • 1 dl
    friske urter f. eks. oregano eller timian
  • 1 dl
    revet parmesan

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pastaen etter anvisning på pakken. La den renne godt av.

  2. 2

    Forvell brokkolibuketter i lettsaltet vann i et par minutter.

  3. 3

    Skjær bacon i små biter og stek til det er sprøtt. Skrell og grovhakk løk, og stek videre sammen med baconet.

  4. 4

    Visp sammen egg og fløte. Ha i revet parmesan/ost. Ha den avrente spaghettien tilbake i kjelen sammen med bacon og løk. Rør raskt i egg- ost- og fløteblandingen. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt.

  5. 5

    Server pastaen sammen med brokkolibukettene og med dryss av finrevet ost og urter over.

    Tips

    Nystekte hvitløksbrød smaker også godt til.

Tips

Bogskinke eller annen skinke i terninger, er også ypperlig å bruke som et alternativ til bacon i Spaghetti Carbonara.

Del denne oppskriften: