Oppskrift på Spagetti bolognese
0

Spagetti bolognese

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en virkelig klassiker som det finnes utallige oppskrifter på. Vi håper denne varianten med bacon, gulrøtter og rømme vil falle i smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
2 stkgulrøtter, i biter
50 grambacon, i biter
400 gramkarbonadedeig eller kjøttdeig
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 bokshermetiske tomater, hakkede
2 spiseskjetomatpuré
2 spiseskjeoksefond
1 spiseskjetørket oregano
400 gramspagetti, ukokt
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
100 gramparmesan, revet

Slik gjør du det

  1. Brun løk, hvitløk, gulrot, bacon og karbonadedeig i en kjele. Hakk opp deigen med en sleiv, og krydre med salt og pepper.

    Tips:

    Stek ingrediensene i to omganger, så det blir stekt, og ikke kokt.

  2. Ha over hakkede tomater, tomatpuré, oksefond og oregano, og kok under lokk i 20 minutter.
  3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.

    Tips:

    Bruk gjerne fullkornspagetti.

  4. Smak til bolognesen med salt og pepper, og rør inn rømme. Server sausen med spagetti og parmesan.

Tips:

Server gjerne med en salat og godt brød.

Kommentarer

Produkter i oppskriften