Oppskrift på ris- og eggeform

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ris- og eggeform

Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.

  3. Sett ovnen på 225 °C.

  4. Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

  5. Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.

  6. Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.

Lignende oppskrifter