Ris- og eggeform
0

Ris- og eggeform

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Har du rester av kokt ris, er denne formen perfekt å lage til middag. Den metter godt med egg og deilig skinke.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desiliterukokt ris
6 stkegg
1 ½ spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ spiseskjehvetemel
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
½ desiliterpersille, hakket
100 gramspekeskinke
100 gramruccola
12 stkcherrytomater

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Hardkok egg i ca. 10 minutter. Ta av skallet og del dem i to.
  3. Sett ovnen på 225 °C.
  4. Smelt smør i en kjele, og rør i mel. Spe med melk i flere omganger slik at det ikke blir klumper. Rør inn crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel risen i en ildfast form. Legg de halve eggene over, og hell sausen. Gratiner midt i ovnen i 5–10 minutter, til det har fått gyllen farge.
  6. Strø hakket persille over, og server med skinke og en tomatsalat til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften