Oppskrift på Pasta og kjøttsaus med bacon
0

Pasta og kjøttsaus med bacon

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er en familievennlig pastarett med kjøttsaus, som smaker godt og er enkel å lage i en travel hverdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttsaus:

400 gramkjøttdeig
2 spiseskjeTINE Meierismør
100 gramsellerirot
1 stkfinhakket løk
2 stkfinhakkede gulrøtter
2 stkhakkede hvitløksfedd
2 spiseskjetomatpuré
2 stkterninger kjøttbuljong
1 ½ desilitervann
800 gramhermetiske tomater
140 grambacon
1 ½ teskjetimian
¼ teskjesukker
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Pasta:

400 gramukokt spagetti
2 desiliterparmesan eller revet gulost

Slik gjør du det

  1. Stek kjøttdeig i smør til den blir kornete. Tilsett finhakket selleri, løk og gulrøtter. Rør i hvitløk og la det steke i noen minutter.
  2. Ha i tomatpuré og smuldret buljong, og hell i vann og tomater. Rør godt om, og la det koke i minst 30 minutter, gjerne lenger.
  3. Sprøstek baconbiter og legg i gryten. Smak til med timian, sukker, salt og pepper.
  4. spagetti:

  5. Kok spagetti. Server spagetti med kjøttsaus og revet ost.

Tips:

Lag gjerne en stor porsjon kjøttsaus og frys ned i porsjoner. Den er fin å bruke i lasagne og andre pastaretter, eller bare sammen med nykokt pasta.

Kommentarer

Produkter i oppskriften