Oppskrift på Pasta med tunfisk i tomatsaus
0

Pasta med tunfisk i tomatsaus

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 grampasta, ukokt, for eksempel spaghetti
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 stkløk, hakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjetomatpuré
1 bokshermetiske tomater, hakkete
1 teskjeoregano, tørket
2 spiseskjekapers
16 stkoliven
2 bokstunfisk i olje herm
¼ teskjekajennepepper
¼ teskjesukker
1 desiliterparmesan, høvlet

Slik gjør du det

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.
  3. Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.

    Tips:

    Grillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.

  4. Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.
  5. Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan.

Tips:

Server gjerne med godt brød og aïoli.

Kommentarer

Produkter i oppskriften