Middagstips og oppskrift på pasta med laks og brokkoli, foto: Synøve Dreyer kilde: TINE

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pasta med laks og brokkoli

Både fersk laks og røkelaks er godt sammen med pasta. Her er en oppskrift på en fristende pastarett med laks og saus av crème fraïche, fetaost og hakkede oliven.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Betegnelsen "al dente" brukes ikke bare om pasta, men også om ris og bønner som er kokt slik at den ikke er hard, men fortsatt har beholdt sin fasthet. "Al dente" er italiensk og betyr "til tannen".

Slik gjør du

  1. Kok pastaen som anvist på pakningen. La den renne av.

  2. Bland crème fraîche, smuldret fetaost og oliven. Vend det i pastaen.

  3. Hell vin/juice i en kjele og kok opp. Ha deretter buljongen i.

  4. Del brokkoli. Legg terninger av laksen i buljongen og la det trekke til den er knapt gjennomkokt sammen med brokkolibukettene.

  5. Server pastaretten sammen med sausen, ost og gressløk over.

Lignende oppskrifter