Pasta med blåmuggostesaus, brokkoli og valnøtter

Pasta med blåmuggostsaus, brokkoli og valnøtter

2
36
Enkel20 min
Oppskrift på lettvint og smakfull pastamiddag. Retten kan også passe for vegetarianere, dersom du kutter ut skinken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta etter anvisning på pakningen.

  2. 2

    Kok opp creme fraiche. Smuldre i blåmuggost og sett til siden.

  3. 3

    Forvell brokkoli, og legg noen buketter til side. Vend resten av brokkolien i sausen. Kjør til en glatt saus med stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper.

  4. 4

    Del brokkolien i mindre biter og bland i sausen.

  5. 5

    Bland saus og nykokt pasta. Legg på serveringsfat, strø over valnøtter, og legg på skiver av spekeskinke og brokkolibuketter.

Tips

Forvelle, blanchere: La faste matvarer ligge noen minutter i kokende vann, som siden slås bort. Gjøres før dypfrysing og koking eller steking av visse grønnsaker og sopp for å inaktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak. Kål og løk blir lettere å fordøye etter forvelling. Kilde: Store Norske Leksikon

Del denne oppskriften: