Oppskrift på Pasta med blåmuggostesaus, brokkoli og valnøtter
2

Pasta med blåmuggostsaus, brokkoli og valnøtter

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på lettvint og smakfull pastamiddag. Retten kan også passe for vegetarianere, dersom du kutter ut skinken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gnykokt penne eller annen pasta
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
140 gNormanna eller annen blåmuggost
250 gbrokkoli
¼ tssalt
¼ tspepper
1 dlhakkede valnøtter
200 gspekeskinke

Slik gjør du det

    1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.
    2. Kok opp creme fraiche. Smuldre i blåmuggost og sett til siden.
    3. Forvell brokkoli, og legg noen buketter til side. Vend resten av brokkolien i sausen. Kjør til en glatt saus med stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper.
    4. Del brokkolien i mindre biter og bland i sausen.
    5. Bland saus og nykokt pasta. Legg på serveringsfat, strø over valnøtter, og legg på skiver av spekeskinke og brokkolibuketter.

Tips:

Forvelle, blanchere: La faste matvarer ligge noen minutter i kokende vann, som siden slås bort. Gjøres før dypfrysing og koking eller steking av visse grønnsaker og sopp for å inaktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak. Kål og løk blir lettere å fordøye etter forvelling. Kilde: Store Norske Leksikon

Kommentarer

Produkter i oppskriften