Oppskrift på Pasta med blåmuggostesaus, brokkoli og valnøtter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pasta med blåmuggostsaus, brokkoli og valnøtter

Oppskrift på lettvint og smakfull pastamiddag. Retten kan også passe for vegetarianere, dersom du kutter ut skinken.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

Forvelle, blanchere: La faste matvarer ligge noen minutter i kokende vann, som siden slås bort. Gjøres før dypfrysing og koking eller steking av visse grønnsaker og sopp for å inaktivere enzymer og mikroorganismer og/eller fjerne bitter smak. Kål og løk blir lettere å fordøye etter forvelling. Kilde: Store Norske Leksikon

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

  2. Kok opp creme fraiche. Smuldre i blåmuggost og sett til siden.

  3. Forvell brokkoli, og legg noen buketter til side. Vend resten av brokkolien i sausen. Kjør til en glatt saus med stavmikser. Smak sausen til med salt og pepper.

  4. Del brokkolien i mindre biter og bland i sausen.

  5. Bland saus og nykokt pasta. Legg på serveringsfat, strø over valnøtter, og legg på skiver av spekeskinke og brokkolibuketter.

Lignende oppskrifter