Oppskrift på Ovnsbakt risotto med spinatsalat
0

Ovnsbakt risotto med spinatsalat

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Risotto uten røring, med luftig kremost, egner seg både til hverdag og fest. Denne oppskriften er laget med kylling, sopp, erter og rosmarin, servert med frisk spinatsalat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form (1 ½ l) og aluminiumsfolie

Ingredienser

1 literkyllingbuljong
3 spiseskjeTINE Usaltet Smør
600 gramkyllingfileter, i små terninger
200 gramsjampinjong, i skiver
4 ½ desiliterarborioris
2 stkhvitløksfedd, finhakket
½ teskjetørket rosmarin
1 teskjesalt
1 teskjemalt hvit pepper
150 gramfrosne, grønne erter
3 spiseskjeTINE Kremgo’® Naturell

Spinatsalat:

1 pakkefersk spinat
1 stkgranateple
2 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjesitron, presset

Slik gjør du det

  1. Sett ovn på 225 °C. Kok opp buljong.
  2. Ha smør i en stor stekepanne på sterk varme, og brun kylling raskt. Tilsett sopp, og stek videre i 2-3 minutter. Bland inn ris, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det surre sammen i 1-2 minutter.
  3. Rør godt, og ha det over i en ildfast form. Hell over buljong, og vend inn frosne erter.
  4. Dekk over med aluminiumsfolie, og bak risottoen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til risen er al dente. Rør inn kremost.
  5. Vask spinat, og ha det i en bolle med granateple, olje og sitronsaft. Server straks.

Tips:

Ønsker du litt ekstra sting? Tilsett stekt chorizo rett før servering.

 

Kommentarer

Produkter i oppskriften