Oppskrift på Ovnsbakt risotto med spinatsalat, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt risotto med spinatsalat

Risotto uten røring, med luftig kremost, egner seg både til hverdag og fest. Denne oppskriften er laget med kylling, sopp, erter og rosmarin, servert med frisk spinatsalat.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form (1 ½ l) og aluminiumsfolie
TIPS!: Ønsker du litt ekstra sting? Tilsett stekt chorizo rett før servering.

Slik gjør du

  1. Sett ovn på 225 °C. Kok opp buljong.

  2. Ha smør i en stor stekepanne på sterk varme, og brun kylling raskt. Tilsett sopp, og stek videre i 2-3 minutter. Bland inn ris, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det surre sammen i 1-2 minutter.

  3. Rør godt, og ha det over i en ildfast form. Hell over buljong, og vend inn frosne erter.

  4. Dekk over med aluminiumsfolie, og bak risottoen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til risen er al dente. Rør inn kremost.

  5. Vask spinat, og ha det i en bolle med granateple, olje og sitronsaft. Server straks.

Lignende oppskrifter