Ovnsbakt risotto med spinatsalat

Ovnsbakt risotto med spinatsalat

2
6
Enkel40 min
Risotto uten røring, med luftig kremost, egner seg både til hverdag og fest. Denne oppskriften er laget med kylling, sopp, erter og rosmarin, servert med frisk spinatsalat.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 l
    kyllingbuljong
  • 3 ss
  • 600 g
    kyllingfileter , i små terninger
  • 200 g
    sjampinjong , i skiver
  • 4 ½ dl
    arborioris
  • 2 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • ½ ts
    tørket rosmarin
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    malt hvit pepper
  • 150 g
    frosne, grønne erter
  • 3 ss

Spinatsalat:

  • 1 pakke
    frisk spinat
  • 1 stk
    granateple
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ss
    sitron , presset

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovn på 225 °C. Kok opp buljong.

  2. 2

    Ha smør i en stor stekepanne på sterk varme, og brun kylling raskt. Tilsett sopp, og stek videre i 2-3 minutter. Bland inn ris, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det surre sammen i 1-2 minutter.

  3. 3

    Rør godt, og ha det over i en ildfast form. Hell over buljong, og vend inn frosne erter.

  4. 4

    Dekk over med aluminiumsfolie, og bak risottoen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til risen er al dente. Rør inn kremost.

  5. 5

    Vask spinat, og ha det i en bolle med granateple, olje og sitronsaft. Server straks.

Tips

Ønsker du litt ekstra sting? Tilsett stekt chorizo rett før servering. 

Del denne oppskriften: