Oppskrift på Mac ’n’ cheese med blomkål og tomatsalat
0

Mac ’n’ cheese med blomkål og tomatsalat

(0)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Makaroni med fyldig, kremet ostesaus er populær hverdagskost i USA. Her serveres den med blomkål, bacon og en frisk tomatsalat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 grammakaroni, ukokt
1 gramblomkål, i små biter
200 grambacon, i terninger
2 spiseskjeTINE Meierismør
3 spiseskjehvetemel
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ desiliterhønsebuljong
1 spiseskjeDijonsennep
¼ teskjepepper
2 ½ desilitercheddar, revet
2 ½ desiliterJarlsberg® Original, revet

Frisk tomatsalat:

4 stktomater, i skiver
1 stkrødløk, finsnittet
2 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjehvitvinseddik
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken. La blomkål koke med de siste 4 minuttene. Hell av vannet, og la renner av.

    Tips:

    Du kan gjerne bruke fullkornsmakaroni eller andre små pastavarianter i denne retten. Følg koketiden på pakken.

  2. Smelt litt smør en varm stekepanne, og stek bacon til de er sprø, ca. 5 minutter. Rør underveis. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir, slik at de kan renne av seg.
  3. Smelt smør i en gryte på middels varme, og rør inn mel. Bland melk og buljong, og spe litt og litt. La det koke opp mellom hver gang, og rør godt slik at det blir en glatt saus. Sausen tykner hver gang den koker. Tilsett sennep, pepper og ost, og rør på svak varme til osten har smeltet.
  4. Vend kokt makaroni, blomkål og sprøstekt bacon inn i ostesausen.
  5. Bland tomat, løk, olivenolje, eddik, salt og pepper, og server til.

Tips:

Om du ønsker mer grønnsaker, kan du vende inn kokte grønnsaker som gulrøtter, brokkoli eller purre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften