Oppskrift på Kremet pastasalat med tunfisk
2

Kremet pastasalat med tunfisk

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Tunfisk på boks er både sunt og enkelt å bruke i fristende middagsretter. Her får den følge av en kremet kesamsaus, pasta og kapers.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 grampasta, ukokt
2 desilitermais
1 stilkstangselleri, hakket
1 teskjetørket timian
½ stkrødløk, finhakket
3 desiliterKesam® Original
½ stksitroner
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 desiliterruccola
400 gramhermetisk tunfisk i vann
4 spiseskjekapers

Slik gjør du det

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, skyll godt i kaldt vann og la renne av seg.

    Tips:

    Velg pasta med kort koketid til denne retten. Det finnes flere pastavarianter som skal koke i rundt 6 minutter. Et annet alternativ er å velge fersk pasta som kun skal koke noen få minutter.

  2. Rør mais, stangselleri, timian, rødløk og hvitløk sammen med Kesam. Vask sitron godt, finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft i kesamblandingen, og smak til med salt og pepper.
  3. La tunfisk renne av seg, og vend mesteparten inn i kesamblandingen sammen med pasta. Server med ruccola, kapers og resten av tunfisken på toppen.

Tips:

Tunfisk kan erstattes med grillet kylling. Dropp kapers og tilsett finhakkede urter som f.eks. basilikum i stedet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften