Grønnsakscurry

Grønnsakscurry

0
16
Enkel25 min
En litt sterk grønnsakscurry med ris, mild yoghurt og pappadums, er fin å ha på hverdagsreportuoaret.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    ukokt ris
  • 2 ss
    olje , til steking
  • 300 g
    fersk sjampinjong , i skiver
  • 1 ½ stk
    rødløk , i skiver
  • 1 stk
    stor blomkål , i buketter
  • 1 stk
    grønn squash , i små terninger
  • 1 stk
    rød paprika , i små terninger
  • 1 stk
    grønn paprika , i små terninger
  • 1 ss
    rød chili , finhakket
  • 1 ½ ss
    grønn currypaste
  • 3 dl
  • 2 dl
    vann
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper , kvernet

Til servering:

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. 2

    Varm opp olje i en stor stekepanne på sterk varme. Tilsett sjampinjong, og stek til den er gyllen. Ha i løk, og la det surre litt før du blander inn blomkål, squash, paprika, chili og matfløte. Smak deg frem med curry paste.

    Tips

    Varier gjerne med red curry paste.

  3. 3

    La curryen småkoke til blomkålen er så vidt mør, rør rundt av og til. Tilsett litt vann dersom curryen blir litt tørr. Smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Friter pappadums etter anvisning på pakken.

    Tips

    Pappadums kan erstattes med Pita eller Nanbrød.

  5. 5

    Server curryen med ris, yoghurt og pappadums.

Del denne oppskriften: