Ostepannekaker

Ostepannekaker

0
20
Enkel40 min
Tykke, saftige pannekaker med ost som egner seg både til middag og i matpakken. Her er de toppet med klassisk tilbehør som sennep og skinke.

Ingredienser

Antall stykker

Til servering

  • 2 ts
    Dijonsennep
  • 5 dl
    salatblanding
  • 8 skiver
    skinke
  • 12 stk
    cherrytomater
  • ½ dl
    basilikum , grovhakket

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør og tilsett melk. Rør inn egg.

  2. 2

    Bland mel, bakepulver og salt i en bolle og visp inn melkeblandingen til en glatt røre. La pannekakerøren stå å svelle i 20 minutter. Rør inn revet ost.

    Tips

    Ønsker du mer smak kan du velge en kraftig ost som for eksempel Jarlsberg eller Ekstra Vellagret Norvegia. Du kan også smuldre blåmuggost i røren og servere pannekakene med pære og honning.

  3. 3

    Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.

  4. 4

    Smør et tynt lag sennep på pannekakene og topp med salat, skinke, tomat og basilikum.

Tips

Ostepannekakene kan også brukes som «pizza» og toppes med for eksempel tomatsaus, skinke og basilikum.

Del denne oppskriften: