Oppskrift på Stekt ris med kylling
0

Stekt ris med kylling

(65)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterris
1 stkløk
1 stkrød paprika
1 stkgrønn paprika
3 stktomater
2 stkhvitløksfedd
3 stkkyllingfileter
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
½ teskjechilipulver
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.
  3. Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.
  4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.
  5. Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.

Tips:

Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.

Kommentarer

Produkter i oppskriften