Oppskrift på Stekt ris med kylling

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Stekt ris med kylling

Stekt ris med kylling er en oppskrift som opprinnelig kommer fra Kina. Bruk gjerne grønnsaker eller rester du har i kjøleskapet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kok gjerne opp litt ekstra ris, den holder seg fint i kjøleskapet i 2–3 dager. Da kan du bruke den til å lage stekt ris på 1–2–3.

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Skrell og skjær løk i biter. Rens paprika og skjær i tynne strimler. Del tomat i to og ta ut fruktkjøttet. Hakk tomatkjøttet grovt. Finhakk hvitløk. Del kyllingfilet i mindre biter.

  3. Varm olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Ha i kyllingbitene og brun dem i 5 minutter. Ha i hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Ta kyllingbitene ut av panna og hold dem varme.

  4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk- og paprikabiter. La det steke sammen i 5 minutter. Tilsett ris og tomat, og smak eventuelt til med litt ekstra salt, pepper og chilipulver.

  5. Tilsett kyllingbitene, legg på lokk og la det trekke på svak varme i 10 minutter.

Lignende oppskrifter