Oppskrift på Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade
0

Sprø og saftige kyllinglår med chipotlemarinade

(1)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Å marinere kjøtt i Kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. I denne oppskriften, fra matbloggeren FitFocuse, får den syrlige kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Kyllingen bør marinere i minimum 2 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkyllinglår med skinn
1 stklime
1 desiliterhakket frisk bladpersille
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Marinade

2 spiseskjehvitløkspulver
2 teskjetørket chiliflak
2 teskjetørket dill
3 spiseskjeTabasco Chipotle
4 desiliterTINE Kefir Økologisk

Slik gjør du det

  1. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.
  2. Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 - 14 timer.
  3. Sett ovnen på 200 °C. Over og undervarme.
  4. Varm opp olje i en god stekepanne.
  5. Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.
  6. Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.
  7. Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille

Kommentarer

Produkter i oppskriften