Oppskrift på Spicy kyllingwok
0

Spicy kyllingwok

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En kryddersterk asiatisk wok med kylling og grønnsaker. Herlige smaker av hvitløk, chili og ingefær gjør retten spennende og god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramris, ukokt
2 spiseskjeolje til wokking
4 stkkyllingbryst, i strimler eller biter
2 stkgulrøtter, i strimler
2 stkpaprika, i strimler
10 stkminimais, i mindre biter
3 stkvårløk, i mindre biter
1 stkrød chili, hakket
2 stkhvitløksfedd, hakket
1 spiseskjeingefær, finrevet
½ teskjesalt
4 spiseskjehoi sin saus
4 spiseskjepeanøtter, knuste

Slik gjør du det

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Varm opp en wok eller stor stekepanne og ha i olje. Wok strimlene av kyllingbryst i ca. 4 minutter, og løft over på et fat. Wok deretter gulrot, paprika, minimais og vårløk i et par minutter.

    Tips:

    Varier grønnsakene i woken med squash, rødløk, kålrot eller selleri.

  3. Ha kyllingen tilbake i wokken og krydre med chili, hvitløk, revet ingefær og salt, og ringle over hoi sin saus.
  4. Dryss over peanøtter ved servering, og server med ris.

Tips:

Du kan bytte ut kyllingen med svin- eller oksekjøtt.

Kommentarer