Oppskrift på rask kylling tikka masala
10

Rask kylling tikka masala

(57)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris:

4 desiliterbasmatiris

Tikka masala:

400 gramkyllingfileter
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 stkpaprika
½ desiliterchili
3 stkvårløk
1 teskjehvitløksfedd
1 spiseskjehakket, frisk ingefær
½ desiliterhakket, frisk koriander
2 teskjegaram masala
3 desiliterTINE Yoghurt Naturell
3 spiseskjetomatpuré
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Raita:

½ desiliterslangeagurker
3 desiliterTINE Yoghurt Naturell
½ desiliterfrisk mynte
1 teskjehvitløksfedd
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Ris:

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Tikka masala:

  3. Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.
  4. Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
  5. Hell i yoghurt og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Raita:

  7. Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.

Kommentarer

Produkter i oppskriften