Rask kylling tikka masala

Rask kylling tikka masala

39
491
Enkel30 min
En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris:

  • 4 dl
    basmatiris

Tikka masala:

  • 400 g
    kyllingfileter
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 stk
    paprika
  • ½ dl
    chili
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 ts
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    hakket, frisk ingefær
  • ½ dl
    hakket, frisk koriander
  • 2 ts
    garam masala
  • 3 dl
  • 3 ss
    tomatpuré
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Raita:

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

Tikka masala:

  1. 2

    Del kylling i biter. Brun kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme.

  2. 3

    Rens og hakk paprika, chili, vårløk og hvitløk og ha det i stekepannen sammen med kyllingen. Rens og finhakk ingefær og frisk koriander. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.

  3. 4

    Hell i crème fraîche og tomatpuré, og la småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Raita:

  1. 5

    Riv agurk og bland den med yoghurt. Hakk mynte og hvitløk og bland det i. Smak til med salt og pepper.

Tips

Hvis retten skulle koke litt tørr, er det bare å spe på med litt vann.

Del denne oppskriften: