Oppskrift på Pollo con gnocchi
3

Pollo con gnocchi

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Nydelig kyllingrett med gnocchi, Snøfrisk, bacon og friske urter. Gnocchi er italiensk og laget av potet eller durumhvete.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

bønner:

400 gramhvite bønner (kokte)

potet til gnocchi:

1 kilogrampotet

kylling:

125 gramSnøfrisk Naturell
1 desiliterfriske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
4 stkkyllingfileter uten skinn
8 skiverbacon
50 gramTINE Meierismør til steking
4 stkkyllinglår

Gnocchi:

6 desiliterhvetemel
1 stkeggeplomme
100 gramparmesan
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
3 spiseskjesalt (ca.)

asparges:

1 buntasparges

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. bønner:

  3. Kok hvite bønner i 3/4–1 time.
  4. potet til gnocchi

  5. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  6. kylling:

  7. Bland kremost og urter. Skjær en lomme i hver kyllingfilet og fordel kremosten i lommene. Pakk baconstrimler rundt og fest med tannpirker.
  8. Varm smør i en stekepanne og brun de fylte kyllingfiletene samt kyllinglårene på alle sider. Legg kyllingen over i langpanne og la stå i ca. 10 minutter.
  9. gnocchi:

  10. Skrell og mos de kokte potetene og la dem bli helt avkjølt. Bland inn hvetemel og eggeplomme. Rør så inn nyrevet parmesan, og form massen til en tykk pølse som du skjærer i skiver.
  11. Kok opp vann i en stor kjele med salt (ca. 2 spiseskjeer salt per liter vann). Kok gnocchi-bitene i maks. 3 minutter. Ta gnocchiene ut av vannet.
  12. Stek gnocchibitene i smør i pannen i 1-2 minutter.
  13. asparges:

  14. Ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp lettsaltet vann. La aspargesen koke i 2–3 minutter.

Tips:

Gnocchi uttales «njåkki». I Toscana kalles gnocchi for strozzapreti («prestekvelere»), fordi en prest en gang skal ha blitt kvalt og dødd etter å ha spist gnocchi for raskt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften