Oppskrift på Pollo con gnocchi

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pollo con gnocchi

Nydelig kyllingrett med gnocchi, Snøfrisk, bacon og friske urter. Gnocchi er italiensk og laget av potet eller durumhvete.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Gnocchi uttales «njåkki». I Toscana kalles gnocchi for strozzapreti («prestekvelere»), fordi en prest en gang skal ha blitt kvalt og dødd etter å ha spist gnocchi for raskt.

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 200 °C.

bønner:

 1. Kok hvite bønner i 3/4–1 time.

potet til gnocchi

 1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

kylling:

 1. Bland kremost og urter. Skjær en lomme i hver kyllingfilet og fordel kremosten i lommene. Pakk baconstrimler rundt og fest med tannpirker.

 2. Varm smør i en stekepanne og brun de fylte kyllingfiletene samt kyllinglårene på alle sider. Legg kyllingen over i langpanne og la stå i ca. 10 minutter.

gnocchi:

 1. Skrell og mos de kokte potetene og la dem bli helt avkjølt. Bland inn hvetemel og eggeplomme. Rør så inn nyrevet parmesan, og form massen til en tykk pølse som du skjærer i skiver.

 2. Kok opp vann i en stor kjele med salt (ca. 2 spiseskjeer salt per liter vann). Kok gnocchi-bitene i maks. 3 minutter. Ta gnocchiene ut av vannet.

 3. Stek gnocchibitene i smør i pannen i 1-2 minutter.

asparges:

 1. Ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Kok opp lettsaltet vann. La aspargesen koke i 2–3 minutter.

Lignende oppskrifter