Oppskrift på Pastagrateng med kylling
9

Pastagrateng med kylling

(55)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og god pastagrateng med kylling og hvit saus. Middag for hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramvalgfri pasta
1 spiseskjeløk
2 stkgulrøtter
4 stkkyllingfileter
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
40 gramTINE Meierismør
40 gramhvetemel
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
¼ teskjemuskat
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
100 gramNorvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. Skru ovnen på 200 °C varmluft.
  2. Kok opp vann, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
  3. Vask og skrell løk og gulrot. Kutt i jevnstore biter. Skjær deretter kyllingfilet i biter. Stek kyllingbitene på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til de er gjennomstekt.
  4. Smelt smør i en gryte. Rør inn hvetemel, salt, pepper og muskatnøtt til en jevn blanding. Spe på med litt og litt melk under konstant omrøring. Rør ut alle klumpene. Gjør dette mens gryten koker på middels sterk varme i ca. 5 minutter, til blandingen har tyknet.
  5. Bland sammen pasta, kylling, grønnsaker og hvit saus og ha det i en ildfast form. Strø ost over blandingen. Stek den midt i ovnen til osten er gyllenbrun, i ca. 15 minutter.

Tips:

Tilsett gjerne biter av sprøstekt bacon. Det smaker kjempegodt i denne gode gratengen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften