Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

Ovnsstekte kyllinglår med nudel-wok

0
17
Enkel20 min
Grillede saftige kyllinglår, servert med sprø wokede grønnsaker og nudler, er en rett som fort kan bli en familiefavoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 stk
    stekte kyllinglår
  • 1 dl
    vann
  • 300 g
    nudler
  • 3 stk
    gulrøtter , i biter
  • 1 stk
    rød paprika , i biter
  • 100 g
    sukkererter
  • 4 stk
    vårløk , i biter
  • 2 ss
    olje til woking
  • 3 ss
    soyasaus
  • 3 ss
    sesamfrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C. Legg kyllinglår i en ildfast form. Ha vann i formen, og dekk med folie. Varm midt i ovnen i ca. 16 minutter eller til lårene er gjennomvarme.

    Tips

    Hvis du ønsker sprøtt skinn på lårene, kan folien fjernes fra formen når lårene er varme. Flytt så formen opp mot grillelementet i ovnen i et par minutter.

  2. 2

    Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og ha dem over i en sikt slik at vannet renner fra.

    Tips

    Du kan også kjøpe ferdigkokte nudler.

  3. 3

    Varm opp en stor stekepanne eller wok, og ha i olje. Wok gulrot, paprika, sukkererter og vårløk i 2 minutter, eller til de fortsatt er litt sprø.

  4. 4

    Vend sammen grønnsaker og nudler, og ha over soyasaus og sesamfrø. Server med kyllinglår.

Tips

Til wokking kan du bruke en stekepanne eller wok. Å wokke er å steke raskt i olje på høy varme.

Del denne oppskriften: