Oppskrift på Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat
0

Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

(10)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkgulrøtter
2 stkpastinakk (ev. 1 sellerirot)
1 stkfennikel
1 stkchili
1 stkkylling
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 teskjesoyasaus
2 spiseskjerevet sitronskall
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Kål - og bønnesalat:

400 gramhodekål
400 gramhvite bønner
2 desiliterTINE Crème Fraîche Original
3 spiseskjesennep
2 spiseskjehakket gressløk

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.
  3. Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.
  4. Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
  5. kål- og bønnesalat:

  6. Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.

Tips:

Dersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Kommentarer

Produkter i oppskriften