Oppskrift på Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat, foto: Anders martinsen kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsstekt kylling med kål- og bønnesalat

Ovnsstekt kylling med spennende bønnesalat gjør seg nesten selv i ovnen. Fantastisk god med smaker av sitrus og anis.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Dersom du skal ha denne kyllingretten til middag en hverdag, er det smart å gjøre den klar på forhånd og sette hele formen i kjøleskapet. Så er den klar til å settes inn i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skjær gulrot, pastinakk og fennikel i store biter. Ta ut frøene av chilien og skjær den i strimler. Legg alt i en ildfast form.

  3. Klipp eller skjær kyllingen etter ryggbeinet.

  4. Bland smør, soya, sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen med blandningen og legg den i formen opppå grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.

kål- og bønnesalat:

  1. Strimle kål. Skyll bønner og la dem renne av. Rør sammen crème fraîche og sennep, og bland med kål, bønner og gressløk.

Lignende oppskrifter