Oppskrift på Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus
0

Lettsaltet kyllingfilet med estragonsaus

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig buljongtrukket kyllingfilet med stekte poteter og estragon- og gressløksaus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
3 spiseskjesalt
2 spiseskjesukker
10 stkpoteter
2 spiseskjerapsolje eller solsikkeolje
½ teskjenykvernet pepper
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 teskjeestragon
1 spiseskjehakket gressløk
5 desiliterhønsebuljong

Slik gjør du det

  1. Bank ut filetene. Strø på salt og sukker. La filetene ligge oppå hverandre i en plastpose. La dem ligge i kjøleskapet ca. 2 timer.
  2. Skrell potet. Kutt i båter og ha i en ildfast form. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20–25 minutter.
  3. Rør sammen crème fraîche, estragon og gressløk til en saus, og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
  4. Kok opp buljong i en kjele. Skyll av filetene i kaldt vann og legg dem i buljongen. La dem trekke i ca. 10 minutter under lokk.
  5. Ta filetene opp av buljongen og avkjøl dem. Skjær filetene i skiver og server kalde med kald eller varm saus, stekte poteter og en god grønn salat.

Tips:

Forbered kyllingen i god tid så blir den ekstra smakfull og saftig. Sausen kan serveres varm eller kald.

Kommentarer

Produkter i oppskriften