Kyllingspyd i brød

Kyllingspyd i brød

2
18
Enkel40 min
Her er et middagstips til hvordan du kan servere kyllingspyd til både hverdag og fest. Barna kommer til å elske dem!

Ingredienser

Antall porsjoner

kyllingspyd:

  • 500 g
    kyllingfileter
  • 150 g
    bacon
  • 4 stk
    små baguetter , pølsebrød eller lignende
  • 125 g
  • 5 dl
    ruccola
  • 20 stk
    basilikumblader
  • 10 stk
    cherrytomater
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    liten rød paprika
  • 1 stk
    avokado

Dressing

  • 1 stk
    eggeplomme
  • 2 ts
    Dijonsennep
  • 1 dl
    rapsolje
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • ½ ts
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Spyd

  • 8 stk
    trepinner

Slik gjør du det

  1. 1

    Visp sammen eggeplomme og sennep. Tilsett olje i en tynn stråle under omrøring. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Sett blandingen kaldt.

kyllingspyd:

  1. 2

    Del kyllingfilet i mindre biter. Skjær bacon på midten. Tre kylling og ruller av bacon på spydene.

  2. 3

    Smør kremost på det ristede og lett avkjølte brødet. Fordel ruccola og basilikum oppå. Skjær cherrytomat, rødløk, paprika og avokado i tynne strimler, og fordel på brødet.

  3. 4

    Grill eller stek spydene i panne til kjøttet er gjennomstekt. Eventuelt kan steke dem kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Tips

Her kan du fint bytte ut kyllingfilet med for eksempel saftige biter av entrecôte eller svinefilet.

Del denne oppskriften: