Oppskrift på Kyllingsalat med quinoa og avokado
0

Kyllingsalat med quinoa og avokado

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med utgangspunkt i ferdiggrillet kylling er denne deilige middagen på bordet i en fei. Med næringsrik quinoa blir du god og mett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterquinoa
3 stkhjertesalat
500 gramgrillede kyllinger
1 stkgranateple
1 desiliterbønnespire
1 desilitergresskarkjerner
2 stkavokadoer
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ stklime
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken og avkjøl.
  2. Vask og riv salat i biter, slå ut kjernene av granateple og del grillet kyllingkjøtt i biter. Legg alt i en bolle. Topp med spirer og gresskarkjerner.
  3. Del avokado i grove biter. Bland med rømme og limesaft og kjør til en glatt saus med en stavmikser eller mos med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Server dressingen over salaten.

    Tips:

    Lager du sauser eller dressinger med avokado på forhånd, er det viktig å dekke den godt til med plast, helst helt nedpå overflaten slik at det ikke er noe luft som kommer i kontakt. Da blir den fort brun. Om den blir litt brun på toppen, er det bare å røre godt rundt.

Tips:

Kjøp gjerne en helgrillet kylling og pill den i biter selv. Da kan du koke kraft på beina. Du kan også steke rå kyllingfilet på din favorittmåte og dele opp i skiver. Erstatt også gjerne kyllingen med tunfisk. Her er det mange muligheter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften