Oppskrift på Kyllinggryte med gresskar

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kyllinggryte med gresskar

Kylling med sødmefullt gresskar, mettende linser og knasende peanøtter gir en spennende og eksotisk gryterett som varmer.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bytt gjerne ut kyllinglår med filet eller annet kjøtt som svin. Du kan også gjøre retten vegetarisk ved å droppe kjøttet og tilsette mer linser eller kikerter.

Slik gjør du

  1. Del kyllinglår i to ved leddet. Brun på alle sider i en gryte med smør. Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili og ha i. Fres noen minutter.

    Bruk gjerne et fint rivjern til hvitløk og ingefær. Da går det raskere.

    Hvordan rense en chili

  2. Rør inn vann med hønsebuljong, yoghurt og peanøttsmør.

  3. Skyll linser, og skrell og del gresskar i biter. Ha i gryten og småkok under lokk i 30-40 minutter eller til kyllingen løsner fra beinet.

  4. Vend inn rømme og server med et dryss hakkede peanøtter og koriander. Ris eller godt brød passer godt til.

Lignende oppskrifter