Oppskrift på Kyllingfilet med kremet grønnkål
0

Kyllingfilet med kremet grønnkål

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med kesam forvandler du grønnkål til et deilig kremet tilbehør som passer perfekt til stekt, saftig kylling.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør

Kremet grønnkål

200 gramgrønnkål
1 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ desiliterhønsebuljongterninger
½ desilitervann
¼ teskjesalt
¼ teskjemuskatnøtt
2 desiliterKesam® Mager

Slik gjør du det

  1. Del kyllingfiletene på langs. Krydre med salt og pepper og stek filetene gylne i smør i en stekepanne, 2-3 minutter på hver side.
  2. Legg kyllingen til side, og stek tomatene i stekefettet.
  3. Finsnitt grønnkål og finhakk hvitløk. Fres i smør til mykt, ca. 2 minutter. Hell på kraft (buljong blandet i vann) og la småkoke et par minutter under lokk. Vend med kesam.

    Tips:

    Tilsett litt ekstra fløte, crème fraîche eller revet parmesan om du ønsker en fyldigere saus.

  4. Smak til med muskat, salt og pepper. Server til kylling og stekte tomater.

Tips:

Kremet grønnkål er også godt til fisk eller grillet kjøtt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften