Oppskrift på Kyllingburger med salat
4

Kyllingburger med salat

(42)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Velsmakende og enkel hjemmelaget kyllingburger med blant annet salat, tomat, løk og ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 teskjerapsolje eller annen nøytral olje

Kyllingburger:

400 gramkyllingkjøtt
½ stkrødløk
½ desilitervann
1 stkegg
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

tilbehør:

4 stkhamburgerbrød, gjerne grove
4 spiseskjeSweet Chili saus eller annen god dressing
1 poseferdig bladsalat eller annen god salat
½ stkløk i ringer
4 skivertomater
4 skiverNorvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme.
  2. Mens pannen gjør seg varm, blander du sammen kyllingkjøttdeig, løk, vann, egg, salt og pepper for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  3. Form blandingen til burgere som er ca. 2 cm høye. Med litt vann på hendene er det lettere å forme dem.
  4. Stek kyllingburgerne til de er gylne på utsiden og gjennomstekt, 3–4 minutter på hver side. Snu burgerne ofte for å få dem jevnt stekt.
  5. Skjær hamburgerbrødene i to, og ha på litt Sweet chilisaus eller annen god dressing. Legg på salat og kyllingburgeren. Topp med løk, tomat, osteskive og litt mer saus eller dressing, før du legger hamburgerbrødlokket på toppen.

Tips:

Noen skiver sprøstekt bacon smaker veldig godt til denne kyllingburgeren.

Kommentarer

Produkter i oppskriften