Kylling pakora

Kylling pakora

0
32
Enkel30 min
Pakora er grønnsaker eller kjøtt som dyppes i en røre av kikertmel og krydder og frityrstekes. Chicken pakoray er perfekt som snacks eller som forrett. Dette er oppskrift på godbiter som er et must for ramadan – etter solnedgang, naturligvis.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 2 stk
    grønn chili
  • ¼ potte
    frisk koriander
  • 2 ½ dl
    vann
  • 3 dl
    kikertmel
  • 1 ts
    malt koriander
  • 1 ts
    malt spisskummen
  • ½ ts
    garam masala
  • ½ ts
    chilipulver
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    natron (en klype)
  • 350 g
    kyllingfileter
  • 1 stk
    paprika
  • 1 stk
    rødløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Kjør løk, hvitløk, chili og koriander i en blender/kjøkkenmaskin med knivblad med halvparten av vannet til en fin pasta.

  2. 2

    Bland sammen kikertmel, korianderpulver, spisskummen, garam masala, chilipulver, salt og natron. Rør inn løkpasten og resten av vannet så du får en tykk masse.

  3. 3

    Varm olje til fritering. (Om du ikke har frityrkoker kan du ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varme opp på middels varme). Del kyllingen i biter og vend i kikertpastaen. Friter kylling i olje til de er gylne.

    Tips

    Har du først rørt sammen røren, kan du dyppe nedi det du har av rester i grønnsaksskuffen.

  4. 4

    Server pakora med mangochutney, myntechutney og et utvalg pickles som du liker.

Tips

Pakora serveres som kveldskos sammen med sort, indisk te. Godbitene er et must for ramadan (fastemåneden) – etter solnedgang, naturligvis.

Del denne oppskriften: