Oppskrift på kylling og grønnsaksform
0

Kylling- og grønnsakform

(46)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kylling i form med brokkoli, squash og bacon er et middagstips som passer til hele familien i en travel hverdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kylling- og grønnsakform:

4 stkkyllingfileter
½ stksitroner (saften av)
2 spiseskjeolivenolje
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
400 grambrokkoli
1 stksquash
2 stkløk
4 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør (til steking)
140 grambacon

Dressing:

1 stkhvitløksfedd
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 spiseskjeTINE Kremgo’® Naturell
1 spiseskjesøt og sterk sennep
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjehvitvinseddik

Slik gjør du det

    Kylling- og grønnsakform:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne.
  2. Del kyllingfilet i to. Press sitronsaft over kyllingen. Ringle litt olivenolje over, og krydre med salt og pepper.
  3. Rens og kutt brokkoli, squash, løk og hvitløk i mindre biter.
  4. Varm smør i en vid stekepanne, og stek alle grønnsakene lett i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form og kyllingen over grønnsakene.
  5. Del bacon i mindre biter, og fordel det rundt kyllingen. Sett pannen i nedre del av ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
  6. Dressing:

  7. Bland hakket hvitløk, crème fraîche, kremost og sennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt eddik. Server til kyllingpannen.

Tips:

Bytt gjerne ut kyllingfileten med skiver av svinefilet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften