Oppskrift på Kylling og grønnkål med varm appelsin
0

Kylling og grønnkål med varm appelsin

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Appelsin og kyllingfilet er en god kombinasjon, og med smørfrest grønnkål blir dette en god og forfriskende favorittrett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
2 spiseskjeTINE Meierismør
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjesitronsaft
1 stkappelsin
4 spiseskjevalnøtter

Smørstekt grønnkål

200 gramgrønnkål
2 spiseskjeTINE Meierismør
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Grovhakk nøtter og rist i en tørr stekepanne til lett gylne, 2-3 minutter, og grovhakk dem.
  2. Del kyllingfiletene på langs så du får tynne skiver, krydre med salt og pepper og stek gylne i smør i en panne, 2-3 minutter på hver side. Ta opp kyllingen og hold den varm.
  3. Skjær skallet av appelsinen og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Press resten av saften over i pannen med stekefettet og tilsett mer appelsinjuice.
  4. La sausen småkoke inn til halv mengde, ta panne av varmen og vend inn appelsinfiletene.
  5. Finsnitt grønnkål og fres mør i smør i en panne på medium varme, ca. 5 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over appelsinfiletene og sausen. Dryss over hakkede nøtter.

    Tips:

    Server gjerne godt brød, kokte poteter eller ris til om du ønsker en mer mettende rett. Det er også godt å blande inn litt Kesam i grønnkålen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften