Oppskrift på Kylling med rotgrønnsaker i form
2

Kylling med rotgrønnsaker i form

(80)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 spiseskjeolje til steking
4 stkgulrøtter
2 stksquash
1 stkrødløk
1 stkpurre
600 grampoteter
4 stkkyllingfileter
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
3 stkgrovhakkede hvitløksfedd
4 teskjetimian (kan sløyfes)
5 stksitronskiver

Fetaostkrem:

100 gramfetaost
2 desiliterTINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 teskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.
  2. Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.
  3. Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.
  4. Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
  5. Fetaostkrem:

  6. Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.

Tips:

Du kan variere denne retten ved å bruke andre grønnsaker, som for eksempel søtpotet, kålrabi og/eller sukkererter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften