Oppskrift på Kylling med rotgrønnsaker i form

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kylling med rotgrønnsaker i form

Ovnstekt kylling er ekstra godt når den får gode smaker fra urter, sitron og ulike grønnsaker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan variere denne retten ved å bruke andre grønnsaker, som for eksempel søtpotet, kålrabi og/eller sukkererter.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form eller en liten langpanne. Hell i olje.

  2. Rens og vask gulrot, squash, rødløk og purre, og del i biter eller strimler. Fordel grønnsakene og potetbiter i bunnen av formen.

  3. Del kyllingfilet i to og legg over gulrot, squash, rødløk, purre og potet. Strø på salt, pepper, hakket hvitløk og hakket timian. Legg på skiver av sitron. Hell over litt olje.

  4. Stek i ildfast form eller langpanne på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

Fetaostkrem:

  1. Mos fetaost og bland med lettrømme elle lett crème fraîche. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server fetaostkremen til kyllingpannen.

Lignende oppskrifter