Oppskrift på Kylling med pasta og pesto
0

Kylling med pasta og pesto

(86)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling med pasta og pesto passer godt til hverdags. Noen ristede pinjekjerner gjør den ekstra smakfull.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 teskjesalt
400 gramtagliatelle eller annen god pasta
3 spiseskjepinjekjerner
4 stkkyllingfileter
2 spiseskjerapsolje, solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
3 spiseskjepesto

Slik gjør du det

  1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.
  2. Sett en stekepanne på middels sterk varme. Ha pinjekjerner i den tørre stekepannen, og rist dem uten olje til de er gyllenbrune, i 3–4 minutter.
  3. Skjær kyllingfilet i strimler, og stek dem på middels varme i litt olje til de er gjennomstekte med en lys gyllen farge, i 5–6 minutter.
  4. Sil vannet fra pastaen og vend inn pesto. Server med kylling og et dryss av pinjekjerner.

Tips:

Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 100 gram ukokt pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 gram tørr pasta veier litt over 200 gram når den er ferdig kokt.

Kommentarer