Oppskrift på Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kylling med parma og risotto

En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.

  3. Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.

risotto:

  1. Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.

  2. Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.

  3. Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.

Lignende oppskrifter