Oppskrift på Ovnsbakt kyllingbryst med risotto
0

Kylling med parma og risotto

(28)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En fantastisk kyllingrett! Skinken gjør at kyllingen blir ekstra saftig og smaksrik, risottoen tilfører nydelig smak og fylde.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiverparmaskinke (evt. annen god spekeskinke)
10 stkbasilikumblader
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
2 stkkyllingbryst

Risotto:

2 stksjalottløk
10 stksjampinjong
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ desiliterrisottoris f.eks. avorioris
½ desiliterhvitvin eller eplesider
3 ½ desiliterhønsebuljong eller kyllingfond
25 gramvellagret revet Norvegia® Original (ev. annen god ost)
½ desiliterhakkede soltørkede tomater
50 gramsukkererter
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 150 °C.
  2. Legg skinkeskiver to og to og legg noen basilikumblader over. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing.
  3. Brun filetene raskt i smør i en stekepanne. Legg dem i en smurt, ildfast form og sett dem i ovnen i 15–20 minutter.
  4. risotto:

  5. Finhakk løk og skjær sopp i mindre biter. Varm smør og fres løk og sopp raskt, tilsett ris og fres til den er gjennomsiktig. Spe med vin eller eplecider og tilsett buljong i flere omganger. La risen svelle under stadig omrøring.
  6. Rør i ost og tomat. Del sukkererter og ha dem i. Krydre med salt og pepper.
  7. Ta kyllingen ut av ovnen og del filetene i biter. Server straks sammen med risottoen.

Tips:

Du kan godt bytte ut Parmaskinken med Serranoskinke.

Kommentarer

Produkter i oppskriften