Oppskrift på Kylling med avokadosalat og rødbetehummus
0

Kylling med avokadosalat og rødbetehummus

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk og god salat med kyllingfilet, som serveres lun med en fargerik rødbetehummus av en smaksbombe.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Rødbetehummus

1 bokskikerter
1 stkhvitløksfedd
2 stkferdigkokte rødbeter
1 teskjesesampasta (kan sløyfes)
½ teskjesitroner
1 desiliterolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjeTINE Lettrømme 10 %

Kylling og avokado

2 stkkyllingfileter
1 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
100 gramaspargesbønner
2 stkavokadoer
½ stksitroner
1 desiliterbladpersille (kan sløyfes)
4 stkknekkebrød

Slik gjør du det

  1. Skyll av kikertene, la renne av og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad eller blender med hvitløk, rødbeter, sesampasta og olivenolje til en jevn masse. Smak til med rømme, salt og pepper.
  2. Del kyllingfiletene i to på langs slik at du får tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek gylne på begge sider i en panne med smør, 2-3 minutter på hver side. Legg til side og la hvile.
  3. Del bønner i to og kok raskt i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Del avokado i store biter og ha i pannen med bønner, bladpersille og sitronsaft til lunken, ca. 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
  4. Fordel salaten på et fat. Del kylling i biter og fordel over. Server med rødbetehummus og knekkebrød.

Kommentarer

Produkter i oppskriften